Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

2012. április 26., csütörtök

Óvoda

Tegnap volt az óvodai beiratkozás.
Bevallom, én is izgultam kicsit és bár nem vagyok sírós (érzékeny igen, de nem szoktam sírni) típus, elszorul a torkom a gondolatra és könnybe lábad a szemem, hogy Lóri már ilyen nagy, óvodás lesz...
Nem félek semmitől, nem azért, csak valahogy a gondolatra reagálok így... Mert úgy látjuk rajta, jól érezné magát közösségben, sokszor hiányzik is neki a gyerektársaság, és biztos vagyok abban, hogy szeret majd óvodába járni (remélem az egészsége is úgy alakul, hogy gyakran mehet is :).

Ide tartozunk, a központi ovihoz. Kívülről és belülről is nagyon szép, viszonylag új ovi, nagy udvarral és játszótérrel, szimpatikus a vezetőnő is. Mivel ez a lakóhely szerinti óvoda, elvileg fel kell venniük, de most is legalább háromszoros túljelentkezéssel számolnak. És ugye jópáran előnnyel indulnak: a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, aztán azok, akiket tavaly hely hiányában nem tudtak felvenni és azok, akiknek a testvérük is oda jár már. Míg a vezetőnőt vártuk, körbenéztünk az épületben. Lóri nagyon érdeklődő volt, benéztünk két gyerekcsoporthoz is, az egyikben épp körtáncot jártak a nagyok és énekeltek. Az óvodavezetőnek nagyon tetszett Lóri, pár kérdést hozzá is intézett, aztán felvette az adatokat. Június elején lesz eredmény, az óvoda ajtajára függesztik ki a felvettek névsorát.

Biztos, ami biztos alapon átmentünk ennek az ovinak a tagóvodájába, ami tőlünk kb. ugyanolyan távolságra van, csak annyi az előnye, hogy mellette van egy bölcsőde is, ami Marci szempontjából lenne jó. A tagóvoda szimpatikusabb és barátságosabb, de mivel nem ehhez tartozunk, ide kisebb az esély. A vezetőnővel történt beszélgetés után itt is benéztünk két csoporthoz, az egyikben (a Katica csoportban) egész sok időt is töltöttünk, Lóri bekapcsolódott a játékba. Mindkét óvodában vegyes csoportok vannak, így a nagyon különösen ügyelnek a kicsikre. Az egyik kisfiú Lóri haját csodálta, mint kiderült, korábban neki is fürtjei voltak, az első hajvágásig :) A kábé 20 perces játék alatt Lóri felénk se nézett, csakúgy, mint a másik 2,5 éves kisfiú az anyukájára. Nagyon szimpatikusak, kedvesek, közvetlenek voltak az óvónők is. Aztán az ebéd miatt jöttünk is el már, bár ha Lórin múlik, biztosan maradt volna még. :)

Számunkra is nehéz lenne a választás, az elsőben ismerős is biztosan lenne, a szomszéd kisfiú, Marci, akivel Lóri amúgy is szokott játszani... Így talán a legjobb, ha úgy lesz, ahogy a Sors akarja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése