Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

2012. február 19., vasárnap

Betegség

Szombat este vendégek voltak nálunk. Lóri a szokásosnál érzékenyebb volt, többször jött oda hozzám, hogy itt, meg ott fáj neki, pusziljam meg. Kicsit melegnek is éreztem a homlokát, de gondoltam, majd ha elmennek a vendégek, megmérjük a lázát. 38,4 volt, így Panadollal tettük le aludni, reméltem, hogy reggelre nem lesz már semmi. Éjszaka is néztem a homlokát, egy ideig normálisnak éreztem, hajnalban újra kapott lázcsillapítót. Délelőtt már magasabbra szökött a láza, meg sírt, hogy fáj a pisilés és rengetegszer ült bilire, de volt, hogy semmi se jött... Elmentünk az ügyeletre, mivel tudtuk, hogy egy általunk szeretett doktornő van ott épp. Ő is húgyúti fertőzésre gyanakodott, így Zinnatot írt fel Lórinak, és kérte, hogy vizeletet adjunk le tenyésztésre az ÁNTSZ-hez másnap. Tesóm javaslatára meg tőzegáfonya-szirupot is kapott.
Lóri vasárnap nagyon lázas volt, 38 fok alá nem tudtuk csillapítani 2 óránként váltva adott lázcsillapító kúp és Panadol, valamint a hűtőfürdők ellenére sem.
Hétfőre jobban lett, de még volt láza, illetve délután hőemelkedése.
Kedden már egészen jól volt, estére viszont kiütéseket vettünk észre rajta, amit nem tudtuk, allergia lehet-e (Zinnatra, bár azt már szedett 4 hónaposan panasz nélkül, vagy a tőzegáfonyára esetleg), vagy 3 napos láz lehetett a betegség felfázással? Szerdán elvittem megmutatni a doktornőnknek Lórit, akkorra megérkezett a tenyésztés eredménye is, ami negatív lett. A doktornő 3 napos lázat valószínűsített, így nem is javasolta a további antibiotikum-szedést sem, mivel a minimális 3 nap megvolt.
A kiütések 3 nap elteltével múltak el nála, szerencsére, remélem tényleg "csak" 3 napos láz volt.
Ami viszont negatív, hogy soha nem látott hisztirohamokat váltott ki Lóriból a betegség, vagy csak épp most jött el nála, nem tudom, de szinte mindenben ellenkezett velünk, enni se akart, Marcira meg hiperféltékeny lett. Remélem elmúlik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése